Racen

Cavador er en designerhund eller en bevidst blanding af Cavalier King Charles Spaniel og Labrador. Som voksne vejer de typisk 15-17 kg. De er altså i halv str. i forhold til Labradoren, og ligner oftest mere Lab' en end Cavalieren som voksne. Temperamentet er superfint: Labradorens godmodighed blandet med Cavalierens kærlige og selskabelige egenskaber gør, at hunden er en fortrinlig familiehund. God ved børn, tålmodig og ikke aggressiv. Samtidig er hunden mindre motionskrævende end en Labrador på grund af dens mindre størrelse. Mange tror ved første øjekast fejlagtigt, at Cavadoren er en lille Formel 1 Labrador. Farvemæssigt kan en Cavador falde ud på mange forskellige måder: Næsten ensfarvede sorte, brune, lyse, sort/hvide, brun/hvide. (Både Lab'en og Cavalieren har jo også mange forskellige farver) De ensfarvede har ofte hvidt "slips" og lidt hvidt på poterne.

I Australien og USA er der efterhånden en del Cavadors, og den nye blanding og dens navn stammer da også derfra. Oftest insemineres en hun-labrador med sæd fra en Cavalier, da størrelsesforskellen på hundene betyder, at det sjældent lykkes "ad naturlig vej". Af kendte danske Cavadors er de alle dog avlet naturligt i henholdsvis Skive og Dianalund af hundeejere, der har haft både hundemor (Lab) og far (Cavalier). Hvalpene der pt. sælges via denne side er F2 - dvs. andengenerations Cavadors, hvor moderen er fra Skive og faderen fra Sjælland.

Cavadorens pels ikke skal ikke trimmes/klippes men kan børstes jævnligt, hvis man vil undgå fældning - fuldstændig som en Labrador.